Съдят водач на джип за загинал пътник

Сподели във Facebook

Окръжна прокуратура- Кюстендил приключи разследване срещу 46-годишен за причинена смърт по непредпазливост.

К. А. е предаден на съд по член 123, ал. 1 от НК. Обвиняемият е правоспособен водач от 1997 година. Кюстендилецът нееднократно бил санкциониран за различни нарушения на правилата, регламентирани със Закона за движението на пътищата.

Миналата есен той и приятелят му В. Т. решили да се повозят с джип „Тойота Ланд Крузер“. Двамата тръгнали от бензиностанция в района на дупнишкото село Самораново по главния път.

Първоначално джипът бил управляван от В. Т., а до табелата за село Тополница управлението му поел К. А. По време на пътуването мъжете били без поставени обезопасителни колани.

На влизане в селото, водачът завил към местността „Авджийския равняк“ и продължил да се движи в гората, извън път, предназначен за обществено ползване. Стигайки до неизорана нива с тревна повърхност, забелязали диво прасе. Решили да го подгонят, за да го прегазят. При движение със скорост от 51 км/ч. в крива на ляв завой превозното средство загубило напречната си устойчивост и се преобърнало.

Вследствие на произшествието пътникът В. Т. изпаднал от автомобила, при което получил множество травматични увреждания на жизненоважни органи. Пострадалият бил транспортиран до лечебно заведение, където била констатирана смъртта му.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано