Съмнения за източване на здравната система в благоевградската болница

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

За скандални практики при лечение на новородени или зле подготвени лекари, алармират благоевградчани. Изказват съмнения, че болницата в Благоевград източва здравната система с вписване на ненужни клинични пътеки, подозират разтревожени родители на бебета от Благоевград. Според тях хаосът в последните месеци в болницата бил толкова голям, че те, вместо да се радват на децата си, спешно търсили начин как да ги консултират или преместят в софийска болница.

От анонимност излезе Явор Ичков. Веднага след раждането на бебето му, е промивано стомахчето и то започна да повръща. "Преместиха го в неонатологията. След това го включиха на един антибиотик, след три дни – на втори. Правиха му и рентген, въпреки че със съпругата ми не бяхме съгласни. Детето ни беше абсолютно здраво, само малко по-дребничко. Изписаха ги с жена ми живи и здрави, но минахме през доста перипетии, обясни Явор Ичков.

Наскоро той чул, че има случаи, в които новородени бебета се “закачат” по клинична пътека и им се правят ненужни изследвания и лечение. “Изпратихме резултатите от изследванията и снимката на столичен лекар. Той беше категоричен, че детето е здраво, а процедурите не са били належащи. Левкоцитите му бяха малко по-високи, но все пак в нормата”, допълни Ичков пред 24 часа. "Нямам думи, с които да коментирам тези обвинения. Ние правим всичко възможно, за да изпишем живо и здраво бебето, а получаваме упреци. Родените със секцио деца, които имат проблеми, се преместват в отделението по неонатология. Това се прави и в първите дни, за да може майката да се възстанови след операцията. При това бебе имаше повече повръщане и оттам съмнения за рефлукс и други увреждания. Опасно беше да не аспирира при хранене. Това беше по-специален случай, такива имаме по един на година. Трябваше да се направят малко повече изследвания и снимка, за да се види дали няма някакъв вроден проблем. За щастие, се оказа, че няма. Абсурдно е да се твърди, че всички бебета, както казвате, “минават по клинична пътека”, едва ли не за да получим допълнително пари.

"Не мога да разбера хората, всеки е с претенции. Да, има случаи като този, в който се налага някакво лечение, но да се твърди, че това е масова практика, не съм съгласен, гневен е Огнян Митев.

Междувременно “Медицински надзор” към МЗ влезе в благоевградската болница. Проверява се трагичният инцидент с 31-годишна родилка. Както съобщихме подробно, Евгения К. издъхнала секунди след поставена упойка за планирано секцио. Това е трети пореден случай с фатален край за раждащи жени в рамките на половин година.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано