Съветничка загърби местен парламент, ОИК заседава извънредно

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Настояват за санкциониране на общинска съветничка, която отсъства безпричинно от заседания. Сигналът е подаден за задействане на процедура по Закона за местното самоуправление - член 30. Решението е на Общинската избирателна комисия в Якоруда. Комисията е сезирана от председателя на ОбС Вайдин Мисанков.

ОИК-Якоруда заседава извънредно. 12 членове, председателствани от Петранка Кундева, заместниците Георги Станоев и Димитър Бучков, се запознаха със сигнала, депозиран от Мисанков.

В него тй е псочил, че съветничката Красимир Калайджиева, не се е явявала на три поредни заседания. Приложен и протокол от сесиите на ОбС. Председателят Вайдин Мисанков твърди, че не е уведомен устно или писмено за отсъствията на Красимира Калайджиева. На основание чл. 30, ал. 6 от ЗМСМА, ОИК-Якоруда реши да изпрати писмено уведомление до Калайджиева. Дават й възможност да направи писмено възражение пред комисията, относно сигнала.

Напиши коментар

Коментари

  1. Мердие -
    Хора от община Якоруда,разберете, че има тайна новият кмет да остави на същите постове в общината Беда, Магда и Карафеиз .. Това е недопустимо. Бъдете будни, а не в кома, в която вече 20 г ви държат. Не позволявайте ПРОМЯНАТА, да стане подмяна
  2. Sabri Alish -
    Ако новият кмет на Якоруда, е обещал на Беди и Карафеиз и Магда да ги остави НА РАБОТА ,НЯМА ДА БЪДЕ ИЗБРАН. ДА СЕ ЗНАЕ. Никой няма да го подкрепи в Якоруда. ДПС ще извърши ПОДМЯНА, а не ПРОМЯНА.
  3. Лютви Х. -
    Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят.В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П.,Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда , за 20 г управление..провал..дпс им би шута, но те още се надяват...всяко начало има и край..и вашият дойде..това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език,които са неграмотни половината съветници,които не отвориха нито едно работно място за 20 години
  4. Бук -
    Тоя мисанков ли скочи от плевнята
  5. Ук -
    Сигнал от циганино Мехомийски хи хи хи хи
  6. Муте -
    Ме браво. А Пачката кога?Дано не се измъкне тоя

Избрано