Съветници предлагат поскъпване на водата

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Заради финансова задлъжнялост на водно дружество общински съветници от ГЕРБ искат поскъпване на водата за потребителите. Фирмата е общинска и не е присъединена към Водната асоциация в Благоевград.

Мнението изрази по време на заседание на ОбС - Сандански Калин Терзийски от ГЕРБ, който влече в местния парламент преди месеци на мястото на партийния лидер в града Стоян Стоев. Терзийски коментира състоянието на общинското водно дружество "Увекс", което вече е с постоянен управител. Временният Димитър Димитров се оказа единствен кандидат. Той също настоява за по-висока такса. Димитров е бивш съветник. За него гласуваха единодушнона сесията вчера.

"Увекс" има да събира близо 700 000 лева от граждани в Санданско и юридически лица, посочи Георги Георгиев от ГЕРБ. Той изтъкна, че задълженията за година са нараснали с около 200 хиляди лева. Длъжници са хотелски комплекси, фирмени офиси.

Припомняме, преди около година Общинският съвет в Сандански одобри тегленето на заем от 700 000 лева, за да се покрият борчове към Байсейнова дирекция-Благоевград, която беше предприела действия по запориране имуществото на местното дружество "Увекс". 

На своето заседание съветници поискаха да се изтегли целеви кредит за основен ремост на улица "Кирил и Методий" в града, под която минава главният водопровод. Нужни са над 2,5 милиона лева.

През тази финансова година Сандански е с бюджет от 61 700 000 лева. Финансовата рамка бе приета с мнозинство в ОбС.

За здравеопазване са определени 2 228 048 лева, от тях за Югозападна болница - едва 71 000 лева. За култура обаче доста повече - 510 390 лева. За спорт са заделени 356 350 лева.

"Специфична е тази година както знаете тежки са и сложни времената. Радвам се, че общинските съветници не само го приеха такъв какъвто ние го предложихме, а направиха и разумни предложения за неговото допълнение и изменение, а от нас като общинска администрация се изисква той да бъде изпълнен до края на тази година за да може Сандански да продължи да се развива в продължителна посока. На първо място трябва да отбележим обезпечаването на значими структури и сфери на обществения живот, които винаги са били приоритет. На първо място образованието и здравеопазването, не на последно място техническа инфраструктура, социални дейности, култура, спорт и всичко онова, което община Сандански може да бъде поела като ангажимент", коментира кметът на града Атанас Стоянов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано