Съветници решават за патентен данък на такситата и общински имоти

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

В ОбС е внесено искане на драстично намаляване на патентния данък на таксиметровите коли.

Предложението е от екипа на благоевградския градоначалник Илко Стоянов. Той е за сваляне на налога от 600 на 300 лева.

Целта е таксиметровите превозвачи да бъдат подпомогнати, с оглед задълбочаващата се световна икономическа и финансова криза, отличаваща се с нарастващ темп на инфлация и безработица, както и намаляващата покупателна способност на гражданите. Стоянов сочи още, че в Благоевград превозвачите от таксиметровия бранш возят на цени, които не са актуализирани от 2018 година.

По покана на кмета е проведена проведе и среща с такиметраджии, които са се оплакали от затрудненията, които имат, предвид високи цени на горивата, инфлацията. Стоянов се надява, че общинските съветници ще проявят разбиране.

Очаква се предложението за намаляване на патентния данък да бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС, насрочена 23 декември.

Тогава вероятно ще се прегласуват и взети на предходна сесия решения за изтъргувани общински имоти. Два от тях са в полза на Асен Йорданов - син на Росен Йорданов-Жъчката, а също и парцел на улица "Иван Михайлов". Единият казус е за дадено съгласие от ОбС за продажба общински дял от заведението "Куклите" в квартал "Вароша". Търгуването е спряно от новоназначения областен управител Стоян Христов.

6 са общо гласуваните вече решения от благоевградските съветници, спрени от губернатора, информираха от Областна администрация.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано