Съветник оглави болница "Свети Мина"

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Специализираната болница за онкологични заболявания "Свети Мина" в Благоевград е с нов управител. С решение на ОбС днес е сменен Георги Георгиев. Предложението дойде от кмета Илко Стоянов и местният парламент го прие на секундата, въпреки, че беше извънредно внесено за дебат.

За шеф на лечебното заведение е назначен общинският съветник Теодор Велчев. Той и градоначалникът имат намерение да работят по европейски проекти за финансиране на болницата. Велчев и Стоянов са бивши съпартийци от "Глас народен". Той е зет на екскмета на Благоевград Елиана Масева.

Досегашният управител Георги Георгиев застана пред съветниците на заседание днес. Отчете изминалите седем години като шеф. Безспорен факт е, че Георгиев успя да издейства доста средства за купуване на нова техника за лечение на онкоболните.

На дневен ред е въпросът дали Теодор Велчев ще отправи покана към него да остане в болницата.

Георгиев не скри, че в разговор с кмета Стоянов му намекнал, че след 5-6 месеца може пак да му предложи да се върна на работа като управител. Той обаче едва ли ще приеме след изтърпяната обида и огорчение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано