Съветник разкри кой чупи плочките в Благоевград

Сподели във Facebook

Благоевградският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев се възмути от разрушената декоративна настилка на площадите и централните улици в града. Иска чрез финансови корекции да се ограничи движението на охранителни автомобили в пешеходните зони.

Кирил Илиев е депозирал предложение в ОбС да се увеличат тарифите за издаване на пропуски на автомобилите, извършващи инкасо и охрана в Благоевград. Това обаче трябва да се обсъди публично, преди да бъде гласувано в местния парламент. Предлага таксата за пропуск на охранителна фирма да е 180 лева месечно, а тези, събиращи пари от банки и зареждащи търговски обекти, да плащат 500 лева.

Илиев е категоричен, че с постъпленията от по-високи такси, ще се ремонтират счупените плочки в ЦГЧ.

„Плочките са в крайно лошо състояние, вдигането на таксите за достъп на един автомобил ще ограничи и броя на колите, които ползват финансовите институции и охранителни фирми, защото заради ниската такса в момента тези услуги се предоставят от много дружества. Освен това парите от таксите може целенасочено да се харчат за ремонт на настилката в пешеходната зона, която е сериозно компрометирана, неугледна и не прилича на областен център“, смята съветникът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано