Тактическо учение с бойни стрелби "Пирински страж"

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Специализирана военна теника преминава през пътната и железопътната мрежа в Благоевградска област, предупредиха от военното министерство. Машините са част от започващи на 17 май учения "Отбранителен щит" и "Пирински страж", което е с бойни стрелби до 2 юни. Провеждат се на военните полигони "Корен" и "Ново село".

 

Учението се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка. По време на „Отбранителен щит“ ще бъде развърната многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските ВВС.

При тактическото учение с бойни стрелби „Пирински страж - 2023“ ще бъде развърнат щаб на многонационална бригада и многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, танкова рота, реактивна и противотанкова батарея от българските Сухопътни войски, гръцки танков взвод, танков взвод от състава на многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на ВВС на България и Гърция.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано