Теглят заем за довършване ремонта на възлов булевард

Сподели във Facebook

Индексират сумата за рехабилитиране на основен булевард, започнат с 4 473 840 лева през април миналата година. 

Това налага съветниците в Сандански да гласуват предложение за теглене на заем от 1 000 000 лева. Дължината на ремонтирания булевард "Европа" е 1061 метра. Ако се прибави и новият дълг, сумата ще набъбне на 6 милиона лева, коментират санданчани, които очакват пусковия срок.

Булевард "Европа", който свързва АМ "Струма" с града, се строи от консорциума ДЗЗД „Сандански“ 2001, в който са фирмите "Грома Холд" и "Инфра Про Консул". Именно те обещаха при подписване на догвора през април миналата година, че трасето ще е готово предсрочно. По дкументи е 300 календарни дни.

Ключовият проект предвижда цялостна реконструкция и подмяна на четирилентовата асфалтова настилка, изграждане на нови ВиК съоръжения, водопровод и канализация за дъждовни води и отводнителни шахти, а също и нов канализационен колектор за смесени води. На булеварда трябва да се идградят канални мрежи за комуникационни връзки и съоръжения, тротоари, ново улично LED осветление от двете страни на пътния участък, разделителна линия за безопасност между посоките на пътното движение. Ще има вертикална и хоризонтална светлоотразителна пътна маркировка, повдигнати пешеходни пътеки, автобусни спирки за обществен транспорт със спиркови навеси.

"В момента има забавяне поради полагане на канализационния колектор. Обещанията са им до събота-неделя да бъде положен, за да може между края на месец декември и началото на месец януари да бъде завършен бул. „Европа”, заяви неотдавна санданският кмет Атанас Стоянов. Той обаче подчерта, че гражданите недоволстват заради проблемите с трафика.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано