Тестваха полицаи за алкохол, шефката им с положителна проба за дрога

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Пътни полицаи тестваха за алкохол и наркотици служители от сектор "Разследване" на работните им места. Шефката им даде положителен резулнат за дрога.

Случаят е в дупнишката полиция. В местни медии се тиражираха веднага различни версии за главната инспекторка Янита Тахтаджийска. От Областната дирекция на МВР в Кюстендил официално обявиха своята позиция и опровергаха публикациите.

Проверката е поискана от началника на дознателите Янита Тахтаджийска. Тя самата поискала да се провери дали лекарство за успокояване на болки, продаващо се свободно в аптеките, отчита прием на наркотични вещества. Тестът се оказал положителен, тъй като Тахтаджийска пила от същото хапче, часове преди проверката, обясниха от полицейския пресцентър.

"Медицински среди са изнесли данни в публичното пространство, че той отчита положителен резултат при полеви тест за наркотично вещество, а няколко часа по-рано тя е приела хапче от медикамента. Това се е потвърдило при направения й тест", сочат от МВР.

Гл. инспектор Тахтаджийска не е водач на МПС, не притежава свидетелство за правоуправление, съобщиха от полицията по повод изнесени данни, че Янита Тахтаджийска, която е от Рила, пътувала за Дупница пияна на 27 септември.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Дядо Иван -
    Да пие чай от маточина, няма странични ефекти. Успокоява полицаи!

Избрано