Тестваха съветници, селски кметове и социални в Симитли

Сподели във Facebook

Обявиха резултатите от тестовете в Симитли. Всички изследвани 200 души са дали отрицателни проби, съобщиха от Общината. Данните потвърди и директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград Калоян Калоянов. Симитличани бяха проверени с най-сигурния за момента метод – PCR-тест в съботния ден.

Първи преминаха работещи в Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиатори, общински съветници, кметове в селата, служители в администрацията с активен пряк контакт с граждани.

Както вече информирахме проби за коронавирус миналата седмица бяха взети от 26 служители на община Симитли, които са били в контакт с шофьора на кмета Апостолов - Васил Падешки, който се лекува в благоевградската болница. Тествани са членовете на семейството му и него близки, които са под карантина. Васил Падежки обаче не е бил в пряк контакт с колеги в общинската администрация в Симитли повече от седмица преди Великден, тъй като е бил в отпуск. В отпуск от 10-ти април е и съпругата на Васил, която също е служител в община Симитли", обясниха от кабинета на кмета Апостол Апостолов.

Общинска администрация Симитли работи в епидемичен режим, съобразно всички разпоредби и предписания по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Кметът Апостол Апостолов е в карантина. Общината се управлява от неговия заместник Юли Мишев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано