Тестват над 200 души за COVID-19 в Симитли

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Започва тестване за коронавирус в Симили и населените места след заразения шофьор на кмета Апостолов - Васил Падежки.

Първи тази събота са служители, чиито ангажименти са свързани с ежедневен пряк контакт с широк кръг от хора. Задължително ще бъде проверен статуса на всички от Социалния патронаж, служителите в социалните центрове, медиатори, служители в администрацията с активен пряк контакт с граждани, съобщиха от Общината.

Подсигурени са 200 теста за работещи на първа линия. 

"Трябва да уточним обаче, че Васил Падежки не е бил в пряк контакт с колеги в администрацията повече от седмица преди Великден, тъй като е бил в отпуск. В отпуск от 10-ти април е и съпругата на Васил, която също е служител в община Симитли", обясниха от кабинета на кмета Апостол Апостолов.

Както вече информирахме проби за коронавирус до момента са взети от 26 служители на община Симитли, които са били в контакт с Васил, преди излизането му в отпуск и в болничен. Тествани са членовете на семейството му и него близки, които са под карантина.

Общинска администрация Симитли работи в епидемичен режим, съобразно всички разпоредби и предписания по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Не са наложени, нито се налагат други мерки предвид ситуацията от последното денонощие. Под карантина е и кметът на Симитли Апостол Апостолов.

"Призовавам за социална отговорност, за физическа дистанция и сдържаност. Призовавам и за разум в отговорността на всички ни към себе си и към другите. Неистинска информация, необмислени коментари, както и паническо поведение вредят с особена сила в момента на всички ни“, каза кметът на Симитли.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано