Тестват спешни медици, полицаи и пожарникари

Сподели във Facebook

Изследват за коронавирус медици, пожарникари и полицаи от района на Сандански и Петрич.

В Сандански се провеждат скринингови тестове за COVID-19 паралелно в две независими лаборатории. В едната лаборатория на Югозападна болница до този момент са направени 313 скринингови теста. 282 са отрицателни. 31 души са с наличие на антитела в организма.

При направените в референтна лаборатория към Национален център за заразни и паразитни болести в София, всички PCR тестове са отрицателни.

В лаборатория "Свети Иван Рилски" са направени 153 скринингови теста за COVID-19, от които всички са отрицателни. Лабораторията ежедневно провежда и изследване на желаещи граждани, след предварителна заявка.

Изследваните групи са медицински лица, пациенти на МБАЛ „Югозападна болница”, служители от различни общински и държавни структури – административен център в Община Сандански за плащане на местни данъци и такси, доброволци, Дирекция „Бюро по труда“, Дирекция „Социално подпомагане“, Домашен социален патронаж, „УВЕКС“ ЕООД и „Стройкомтранс“ ЕООД, които имат пряк контакт с населението, учители и граждани.

Причината за провеждане на масовото тестване са препоръките на Националния оперативен щаб и осигуряване спокойствието на гражданите.

До този момент в Община Сандански са съставени 206 акта за установени административни нарушения на противоепидемичните мерки. От тях 35 са на лица, нарушили разпоредбите за влизане в парк „Свети Врач“ и 171 на лица, които са нарушили заповедта за носенето на предпазни маски на открити и закрити обществени места.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано