Тестват за коронавирус в Симитли и Благоевград

Сподели във Facebook

Деветима от 11-те заразени, в Благоевградско, обявени от Националния щаб, са от Симитли.

Те са контактували с Васил Падежки-шофьорът на кмета Апостол Апостолов, който също е под карантина. Както вече съобщихме заболели са и двете деца на Васил, но те не са в болница. По-рано днес Венцислав Мутафчийски съобщи, че състоянието му е от средно към тежко. Очакват се резултатите от направени изследвания на още 20 души, които са общували с кметския шофьор.

Към момента не се съобщава дали има заболели медици, в отделенията на МБАЛ-Благоевград и частната болница "Пулс", където също са доказани болни от коронавирус, сред които е служител от Регионалната здравна инспекция. Вътрешното отделение в "Пулс затваря за три денонощия. Няма да се приемат пациенти. Предстои пълна дезинфекция там.

От утре започва масово тестване в Симитли. Приоритетно се изследват общинари, социални работници, медиатори и всички, които са на първа линия. Подсигурените към момента тестове са 200.

В Благоевград лаборанти от UNIDIAMED тестват служителите на Общината.

Дават кръв работещи на партера на сградата. Тестовете са бързи за антитела (SARS-CoV-2 IgM + IgG). Медицински лица извършват вирусологична диагностика, след вземането на венозна кръв.

В резултат от бързия тест за изследване на IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2 се отразява присъствието/отсъствието на двата класа антитела и e помощно средство при установяването на първична и вторична инфекция. Резултатите се очакват да излязат в кратък срок.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано