Тежки обвинения срещу Илия, отнел живота на родителите си

Сподели във Facebook

Прокуратурата в Благоевград повдигна две обвинения спрямо Илия Априлов, който уби родителите си и ги запали. Днес в 15.30 часа той ще бъде доведен в Окръжен съд-Благоевград, където ще се разглежда искането на прокуратурата за "задържане под стража".

Престъплението е извършено с особена жестокост, уточниха от прокуратурата. Илия е отнел живота първо на майка си Бистра. Опръскал с кръв стаята след множество удари с тесла по главата. След това по същия начин умъртвил и баща си Васил, който лежал в леглото, покосен от инсулт. Покрил труповете с одеяло и ги запалил. След това изчезнал с краден микробус в посока Марикостиново, където живее баба му. Катастрофирал в Кресненското дефиле и така го задържали.

Първоначално Илиян направил пълни самопризнания, но след като го привлекли като обвиняем, се отрекъл от казаното.

Няма данни, че Илия е имал психически проблеми, въпросът за мотива на престъплението предстои да бъде изследван в хода на производството.

Припомняме, кървавото престъпление бе извършено вчера в жилището на семейството в благоевградския квартал "Ален мак". При потушаване на запаления от Илия пожар, огнеборците открили труповете, но забелязали веднага нараняванията по главите им. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано