Тираджии заплашват с блокади на Кулата

Сподели във Facebook

Наши превозвачи се оплакват от поредното нарушение на Гърция относно Европейското споразумение за зелени транспортни коридори.

Тираджиите търпят огромни загуби и неустойки заради въведеното от гръцките власти тестване на шофьорите на камиони на граничния пункт Кулата-Промахон. Недоволството ескалира и може да прерасне в спонтанно блокиране на движението на българска територия.

От два дни, с решение на гръцките здравни власти антигенни тестове за коронавирус се правят и на всички шофьори на тежкотоварни камиони. Пробите се взимат на границата от 7 сутринта до 22 часа, като през нощта тестове не се правят. Във времето за най-интензивно движение се образуват километрични опашки от чакащи да влязат в Гърция тирове.

Заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Веселин Дангов твърди, че има дискриминационно отношение към превозвачите. Заради липсата на адекватна реакция от българската държава може да се стигне и до спонтанно блокиране на движението преди Кулата, предупреди Веселин Дангов, цитиран от БНР.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано