Тираджия изпреварва със 100 километра в Кресненското дефиле

Сподели във Facebook

Разпространиха видео с рисково шофиране в Кресненското дефиле.

Тежкотоварен камион изпреварва неправомерно, като нарушава ограничителните колчета, монтирани неотдавна. Клипът е придружен с гневни коментираи в социалните мрежи. Граждани питат дали ще наложат съотвенто наказание на тираджията и дали ще е адекватно с нарушението.

Камиънт се движи с близо 100 километра в час, вместо с разрешените до 70, в близост до отбивка за кресненското село Ощава.

"За съжаление все още има водачи, които продължават да използват най-малката възможност в дефилето, където се поставиха колчета, за да спестят време. С ограничена скорост да се движиш с два пъти над ограничената, това е предпоставка за ПТП, отделно предприемане на маневрата изпреварване в тази зона е много опасна, тъй като разстоянието е кратко", категоричен е пред БНТ Александър Цацев – Съюз на българските автомобилисти в България. Той поясни, че прекалено е опасно, рисково изпреварването и прескачането на колчетата, буквално те са през едно две и има опции за изпреварване и то това подлъгва шофьорите.

Пътните експерти допълват още, че рисковите маневри с тирове в дефилето през летните месеци са ежедневие и трябва засилен полицейски контрол, не само през почивните дни.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано