Тираджия кара карантина в камиона

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

99 потенциални пациенти са изследвани за коронавирус у нас, всички са отрицателни, информират от Националния оперативен щаб.

Получени са много сигнали от граждани, които съобщават за неспазване на карантина от сънародници, прибрали се от рискови дестинации.

„Вчера имах две писма от Дупница, както и от други региони. Получихме информация за шофьор на ТИР, който спи вече 10 дни в кабината на камиона си пред вкъщи, за да не зарази близките си. Това ни направи силно впечатление. Има много впечатляващи случаи в нашата действителност и е необходимо да се спазват предписанията за домашната карантина“, каза ген. Мутафчийски, цитиран от бтв.

“Получаваме много обаждания и имейли. Получаваме съобщения от организации, които правят публични и спортни събития, които са в духа на грипната епидемия и заплашващия ни коронавирус. Отговаряме на запитвания и сигнали непрекъснато“, посочи Мутафчийски.

„Решаваме и някои частни казуси като отборите по модерен петобой например, където едни от най-силните участници са от Южна Корея и Иран. Самите федерации са изнесли отборите си на лагер в Египет и вече един месец са там. Част от треньорския им екип пристига директно от Южна Корея. За тях сме препоръчали да бъдат на 14-дневна карантина в България и едва тогава ще могат да се включат в състезанията.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано