ТОЛ системата вече снима автомобили и автобуси за превишена скорост

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

ТОЛ системата е тествана за разработената техническа възможност да засича средната скорост на всички автомобили.

Пред регионалния министър Виолета Коритарова, шефовете на АПИ и началника на кабинета Кирил Габеров, е представена готовността на тази функционалност на системата, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Отчетени са и резултатите от проведени тестове в периода 18 - 23 октомври. Вече е засечен автомобил около столицата, който се е движел със средна скорост от 203 километра в час. В последните 24 часа, статистиката показва, че с превишена скорост над 140 километра в час са се движили 494 леки автомобила. 642 коли са се движили със скорост между 101 и 120 километра. Системата е отчела, че в този период 3 автобуса под 12 тона са се движели по Северната скоростна тангента със средна скорост между 80 и 100 км/час. Със същата скорост са преминали 219 автобуса над 12 тона, а скоростта на друг е била между 101 и 120 км/час. Средната скорост на 19 тежкотоварни автомобила над 12 тона е била между 80 и 100 км/час, а на други 3 – между 101 и 120 км/час.

Системата има възможност да предава информация за правоприлагане от всички тол камери. За отчитане на средна скорост се използва снимков материал от устройствата, разположени в началото и в края на даден пътен участък (сегмент) които засичат номерата на автомобилите. Системата отчита дали те са леки или тежкотоварни и ограниченията на скоростта за всеки вид превозни средства. Предстои провеждане на тестове на други участъци от републиканската пътна мрежа в страната и сертифициране на системата от Българския институт по метрология. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано