Тошко Йорданов и Румен Радев преговарят за правителство

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Президентът Румен Радев провежда и днес консултации с партиите за съставяне на правителство. Първи се яви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

В 10.15 часа дебатите продължават с "Демократична България". В 11.20 часа са "Възраждане", обявиха от президентството. Срещите се излъчват онлайн.

"Година след дебюта на политическата сцена, предполагам правите равносметка на постигнатото и извличате поуки от дейността си. Както се уверихте и вие, толерантността в българската политика е много кратка. Не мога да не отбележа вашата последователна позиция при отстояването на националния интерес по отношение на Северна Македония. Затова очаквам и вашето отговорно отношение при преговорите за съставяне на ново правителство", каза Румен Радев пред Тошко Йорданов и го предупреди за сложната ситуация в парламента през следващия месец.

"За нас е удовлетворяващо, че президентската институция в такъв момент постъпва отговорно и с ясното съзнание за важността си. Вашата роля в момента е изключително важна и е прекрасно, че го осъзнавате и не се криете от тази отговорност", заяви от своя страна председателят на ИТН Тошко Йорданов.

Припомняме, вчера пред Радев не се явиха лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Продължаваме промяната".

„Ще върнем мандата възможно най-бързо, така че да започнат консултации за връчване на мандата за трета политическа сила по ваш избор“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на консултациите с президента.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано