Транспортният министър се закани на протестиращите

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Филмът с шантажа на българското правителство приключи, категоричен е транспортият министър Николай Събев. "Чудя се защо превозвачите искат оставки, като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния транспорт, е сгрешен, пуликува във фейсбук Събев.

Коментарът му е по пвод скалната среща на бранша с премиера Кирил Петков. В четвъртък те напуснаха срещата с Петков смятайки, че държавата не е на премиера, а след скандала бе разпространен запис от срещата.

Министърът на транспорта заяви в публикацията си, че в предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. "Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас, и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на “държавна хранилка", написа Събев.

"Държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания, да няма дублиране на финансиране и субсидиране. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара", заяви Николай Събев.

Превозвачите обявиха, че след 5 дни спират и карго, и пътническите превози. На 10 май ще има масов протест. На 18 май автобусите ще преустановят работа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано