Труден изпит за ловци в Сандански, точни мерници в ЛРС-Дупница

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

52 процента е успеваемостта на изпита за прием на нови ловци на организирания курс за ЛРС в Сандански.

Въведената методика на провеждането на изпита с таблет затрудни немалко от кандидатите, от които половината се отказаха. Част от курсантите не са подходили достатъчно отговорно към материята, която е нужно да се познава от бъдещите ловци, коментират от дружеството. Разбираема е претенцията на ръководството на местното сдружение изпитът да се провежда в Сандански. Новият ловен дом в града разполага с чудесна база и възможности за провеждането на такъв курс. В дружинките върви подготовката за участие в регионалния ловен събор в местността “Попови ливади”, на който се очаква да присъстват ловците от четири сдружения от Югозапада.

В Дупница са доволни от изпълнението на плана за отстрел на едър дивеч. „Отстреляни са общо 480 диви свине. Това е един много добър резултат, особено на фона на африканската чума, върлуваща в последните години“, каза ръководителят на дружеството Кирил Боцев.

Най-много диви свине са отстреляли ловците в дружинката на дупнишкото село Дяково, отчели 93 бройки. Следват ги колегите им бобошевското село Усойка – със 72 точни попадения. В дружинка Бобошево 9 имат 39 остреляни диви прасета.

От дружинката на бобовдолското село Коркина успели да отстрелят 32 диви свине. Групата на ловците в кочериновското село Драгодан има в актива си 18 диви прасета. От дружинката на рилското село Смочево са улучени 17 диви свине. Дружинките „Колош“, обхващаща няколко населени места в община Бобов дол и Бобошево 10 имат по 15 диви свине. Ловците в Тополница, Фролош, Кочериновско имат по 11 диви прасета.

В останалите дружинки към сдружението са отстреляни под 10 диви свине, като в Бистрица, Дупнишко, и Мламолово, Бобовдолско имат по едно, посочено бе в отчета. От него се разбра още, че за сезона са отстреляни 6 вълка и 4 чакала, за което от сдружението са изплатени възнаграждения в размер на общо 640 лева.

Ловните дружинки към ЛРС-Дупница, обхващащо общините и населените места в бившата Дупнишка околия, са 22. Ловците, заверили членството си към момента, са 1350, съобщиха от slrb.bg.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано