Търсят фирма за ремонт на опожарен блок в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Обявиха обществена поръчка за възстановяване на опожарения блок 18 в благоевградския квартал "Струмско".

Определена е сума от 128 500 лева без ДДС. В срок до 12 декември строителни фирми имат възможност да подават оферти за участие, съобщиха от Общината.

Необяснимо защо обществената поръчка бе обявена едва на 2 декември, а парите бяха отпуснати от Министерски съвет през месец юли.

Блок 18  горя през декември миналата година. Голяма част от сградата е с тежки увреждания, напукани плочи, компроментиран е и вертикалният водопроводен щранг. Прекъснати са водосточните тръби. Забранено е ползването на няколко от апратаментите в блока. Собствениците цяла година живеят при роднини.

Огненият инцидент отне живота на трима души, имаше и пстрадали. Благевградчани даряваха пари за честичниремонтни дейности, сед които възстановяване на електрическите табла.

В документацията по обществената поръчка от Община-Благоевград напомнят, че са извършени специализири обследвания. Констатирано е, че панел между апартаментите с номера 20 и 23, е провиснал 4 пъти над допустимото. Има също и недопустими провисвания и пукнатини в плочата. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано