Творчески празник за децата в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Атанас Камбитов подарява вълнуващ празник на децата на Благоевград. "Помните ли годините, в които се провеждаха панаири в Благоевград, изпълнени с прекрасни детски усмивки и вдъхновение - тези събития бяха традиция, която се чакаше от деца и младежи, за да творят, да се забавляват и да научат нещо ново и интересно", обърна се към благоевградчани бившият градоначалник, сега незавими кандидат за надреварата на 29 октомври.

Празникът е на площад "Македония" в събота. От 10.00 до 18.00 часа, малките жители имат възможност да творят на открито. В специален кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, хлапетата ще пишат с глаголица, ще има ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. Сръчните детски ръце ще майсторят кукерски маски и цветя от салфетки, ще се запознаят и с красотата на народните носии.

„Благодаря на Станка Желева и Фондация „ИзиАрт“, че приеха поканата и ще направят този съботен ден незабравим за нашите деца. Малчуганите ще могат в продължение на 8 часа да изживеят нещо наистина забележително, защото ще се докоснат до много любопитни неща“, сподели Атанас Камбитов.
Шест ателиета ще бъдат разположени на площада, панаирът е под мотото „Културата е независимост“. Децата ще имат главната роля в този празничен и усмихнат за тях ден. Те ще могат да се запознаят с различни изкуства и да станат част от тях", публикува в страницата си във фейсбук Атанас Камбитов.

Той припомни за "Детския панаир", който бе първият културен градски фестивал за деца и се бе превърнал в едно от най-очакваните събития. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуств за малчуганите в Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано