Ученици и учители празуваха в благоевградско училище, наградиха най-активните (снимки)

Сподели във Facebook

Ученици, учители и родители празнуваха в двора на 11 ОУ "Христо Ботев" в Благоевград. С тях неотлъчно беше директорът Радка Ризова. На Велики четвъртък боядисваха яйца, участваха в благотворителен великденски базар. Отблелязаха с редица мероприятия Световния ден на Земята. Преди това не пропуснаха да почетат героите в Априлското въстание, от което изминаха 146 години. Получи се емоционален микс от патриотизъм, религия, съчетан с различни изкуства - музика, танц, рисуване, мода.

Под мотото "За мирна и зелена планета" възпитаниците на 11 ОУ се включиха в хепънинг и флашмоб, състезания и щафетни игри. Представиха модно ревю с костюми от отпадъчни материали. Участваха с рисунки и есета в организираните от училищното ръководство конкурси и получиха заслужени награди, подсигурени от РИОСВ-Благоевград.

След отличното представяне във всички кътове на училищния двор, децата получиха награди за представените есета, рисунки, модни костюми.

Сред отличените за литературно произведение са Александра Ангелова, Валери Калпачки, Божидара Стоилова, Огняна Канджикова.

Награди за рисунки получиха Виктория, Георгиева, Андрея Йорданова, Виктор Карабельов, Мартин Борисов, Мирослав Иванов, Захари Маринов. Отличени колективно са паралелки от втори, трети и пети клас.

Грамоти и тениски взеха участниците в модния конкурс. Победители са Денис Борисов, Николета Шкатева, Рая Николова, Божидара Стоилова, Марина Ризова, Мартина Маврикова, както и няколко първокласници.

"Седмицата преди Великден посветихме на нашите ученици и техните родители, за да можем заедно да усетим силата на пресдстоящите празници, да се опознаем, и да реализираме дейности, които носят много радост, удовлетворение и успехи. Стремежът ни е да научим децата да бъдат отговорни и загрижени за своето здраве и това на близките си. Родители и ученици имаха възможност да работят заедно по важни темиот учебното съдържание чрез откритите уроци - оновативни, креативни и интердисциплинарни", разказа директорът Радка Ризова.

"Момичетата и момчетата участваха в кампании за чиста и зелена околната среда. Садиха билки, цветя, дървета, за да направим училището ни още по-привлекателно, уютно и зелено. Дейностите реализирахме по проект на МОСВ. Направихме интересни проекти, невероятни костюми от нерециклирани материали, а също и разнообразни кулинарни изкушения", доволна е от учениците си Ризова. Тя не скри задоволството си и от активността на учителите, сред които са Мария Демиревска, Емилия Бачева, Катя Везенкова, Даниела Кочаркова, Мая Мирчева, Миглена Калпачка, Натали Стефанова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано