Ученици и журналисти срещу инфодемията в Благоевград

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Обучават безплатно ученици, студенти и представители на медиите в Благоевград. 

"Наука и журналистика: заедно срещу инфодемията" се провежда в Американския университет. Семинарът е на 25 ноември в център "Америка за България".

Сесията по проверка на фактите за журналисти, представители на академичните среди и студенти ще даде възможност на участниците да се присъединят към разрастващата се общност, бореща се с дезинформацията в България, а в рамките на проекта присъстващите ще имат възможността да се срещнат с редица именити лектори.

Обучението е с практическа насоченост в областта на проверка на фактите, етиката в журналистиката и науката, както и работата с научни бази данни. В края на всяко обучение участниците ще бъдат насърчени да изготвят съвместни проверки на факти по избрана от тях тема от научна област, които ще бъдат публикувани.

В допълнение, организаторите на „Наука и журналистика: заедно срещу инфодемията“ посочват, че за предстоящата серия от обучения са предвидени стипендии за пътуване и настаняване на участници от страната. За да кандидатства, всеки желаещ е нужно изрично да отбележи това във формата за регистрация. Броят на стипендиите е ограничен и те ще бъдат присъдени по реда на заявките.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано