Удариха и Кресненските ханчета

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Кресненските ханчета са незаконни. Построени са в защитена зона, разкриха проверяващи преди строителството на най-спорния лот на АМ "Струма".

Заведенията в Кресненското дефиле са издигнати в предпазена зона „ Кресна – Илинденци “ и са противозаконни. Става въпрос за обектите, намиращи се на път Е-79, на към 10 километра преди града, в посока Кулата. Заведенията, сред които са и мотели, нямат строителни разрешения, липсват удостоверения за въвеждане в употреба. Освен това те попадат в предпазена зона по Натура 2000. Нямат наложителната Оценка за съгласуемост със зоните, установи инспекция на профилирания Еко вести. При състояние, че нямат гореспоменатите документи, не е ясно и по какъв начин са захранени с ток и вода, както и къде се изливат отпадните води. Предвид местоположението им е съвсем несъмнено, че отиват във водите на река Струма.

Преди седмица гръмна новината, че в защитената зона на Кресненското дефиле, съществува от години вилно селище, построено нелегално от рафтъри и превърнато в печеливш комплекс с 15 постройки - бунгала, бар, ресторант. Застроено е от компания "Адвенчър", зад която стои Българска федерация по рафтинг.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано