Ухапани от кучета благоевградчани масово съдят Общината

Сподели във Facebook
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Ухапани от кучета в Благоевград масово завеждат дела в Районния съд. Магистрати коментират, че има и такива, които са срещу стопани на кучета. Вече има присъдени обезщетения в размер на около 5 хиляди лева. Голяма част от казусите обаче заминават и в други съдилища.

"Трябва да се спре този параграф 22. Недопустимо е Общината да не може да се справи с бездомните кучета в Благоевград", коментира за Еновина поредният нападнат  и нахапан от кучешка глутница - актьорът Иван Тодоров. Той е с наранявания в седалищната област. Направили са му имунизация срещу татанус, но предстоят от утре още 6 инжекции срещу бяс.

"Закарах детето на градина при стария МОЛ в Благоевград. Вървях по главната улица. Около магазина на Билла  - там ме нападнаха. Започнах да тичам към сградата на съда. Паднах и те скочиха върху мен. Дънките ми са скъсани, зъбите им проникнали до месо. Нараних си и ръката при падането", разказа Иван Тодоров, който е в Благоевград от 20 години, но такова изживяване не е имал до момента.

"Веднага получих лекарска помощ. Ваксинираха ме. Кракът ужасно ме боли", каза Иван, който никога не е смятал, че такова нещо ще му се случи в центъра на града, посред бял ден.

"Не съм вярвал, че ще се боря за живота си по този начин, казаха ми, че подобни нападения са ежедневие в Благоевград и затова със съпругата ми дадохме гласност. Утре ще участвам в телевизионен репортаж по една от националните телевизии", каза актьорът Тодоров с надежда, че кучешките набези в областния центъ ще се стопират.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано