Уникален празник на чесъна

Сподели във Facebook

Втори ден се веселят и дегустират уникални ястия. Фестивал на чесъна събра жители от Югозапада и съседни области.

Организира се от група млади земеделци. Провежда се в радомирското село Долни Раковец за втора година. Вчера бе открит с прочутите у нас и чужбина 101 каба гайди ще открият Фестивала на чесъна в радомирското село Долни Раковец. Гайдарите от Смолян дадоха началото на колоритния празник.

Местни и гостуващи производители представят традиционни продукти от различни краища на страната на ситуирана "улица на занаятите", има богата музикална и танцова програма, игри и забавления. И тази година гостите на фестивала правят венци от чесън.

Пернищкият готвач от телевизионен формат Станислав Иванов сготви разнообразни специалитети и разядки с чесън. Производители на чесън, яйца, подправки, мед и всякави други ръчно произведени продукти и предмети бяха дошли в Долни Раковец. Събитието съчетава автентичния български дух, музиката и традиционната кухня с магията на прочутия чесън – символ на здраве и благоденствие от векове. Организаторите подготвят книжка с рецепти- само чеснови разядки. Абсолютно всеки, който участва в тази книжка го е направил доброволно и без да иска някакви пари.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано