Управляващите май ще излъжат пенсионерите

Сподели във Facebook

Депутат от "Продължаваме промяната" изрази опасения, че възрастните хора няма да получат повече пари в началото на юли.

"Има риск увеличението на пенсиите и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли. Вярвам обяче, че ще успеем. Минималната заплата със сигурност няма да се увеличава за втори път през тази календарна година, защото това би било огромен шок за работодателите", коментира депутатът от ПП и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Пламен Шалъфов.

"Възможно е, когато ДДС върху цената на хляба бъде намален, тя да спадне за известно време, а по-късно намалението да бъде изядено. Подобен паралел беше направен и с цената на горивата у нас и предвижданото намаление с 25 стотинки за литър", обясни Шалъфов.

„Ще има съкращения и реорганизация в МВР и Министерство на финансите”, заяви още депутатът като отказа да назове конкретен процент служители, които ще бъдат отстранени от длъжност. Той подчерта в студиото на Нова, че за да има увеличение на заплатите в администрацията, тя трябва да бъде реформирана. По отношение на бюджета, Пламен Шалъфов не скри, че той е антикризисен, а не реформаторски. „Със сигурност заявките, които правехме в началото на годината за силни реформи в актуализацията, няма да станат”, обяви народният представител.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано