Уволниха Георги Костов

Сподели във Facebook

Агенция "Митници" от днес е с нов директор. Досегашният Георги Костов - бивш полицейски шеф в Благоевград и ексглавен секретар на МВР, е уволнен. Заповедта е подписана от служебния финансов министър Асен Василев. Мотивите са слаби резултати в работата. Павел Тонев е новият митнически шеф. Има 20-годишен стаж в системата.

Имало е доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейския бюджет. В този доклад по почти всички критерии оценката е, че Агенция "Митници" не отговаря на изискуемите стандарти. Изпратили са писмо за 55 000 000 евро, които България трябва да провизира и евентуално да възстанови към европейския бюджет", заяви Асен Василев.

Това е второто ключово уволнение за тази сутрин, след като с неприсъствено решение на Министерски съвет бе освободена директорката на Националната агенция по приходите Галя Димитрова. Обяснението на служебния финансов министър бе, че Димитрова е отстранена за системно несправяне със задълженията от 2017 до 2020 година. При над 4,29 милиарда лева, събраните са едва 2,25 милиарда.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано