В благоевградско село спориха с кмета Байкушев

Сподели във Facebook

Жители в благоевградско село събират подписка срещу разширяването на социален дом и изграждане на нови сгради.

Продължават да събират подписка заради намерението да се обединят няколко парцела в центъра на село Падеш около Дом за възрастни дементно болни хора Свети Мина". Градоначалникът методи Байкушев опита да обясни тази вечер, че дейностите са проект за над 4 милиона лева, които ще дойдат от ПВУ.

Местните жители са притеснени от факта, че няма достатъчно яснота какво точно ще се прави при реконструкцията на социалния дом. Те пазят Здравната служба, детската и спортната площадка в близост до Дома. Байкушев обясни пред събралите се на общественото обсъждане в Падеш хора, че решението вече е взето с мнозинство в Общинския съвет неотдавна. Предстои да се изработи Подробен устройствен план за постояване на 3 нови сгради в двора на социалното заведение.

"Те ще отговарят на всички съвременни изисквания, съгласно заложените социални стандарти. Проектът е добър и внимателно са проучени всички възможности за реконструкцията на основната сграда. Бившото училище нява как да бъде пригодена за извършването на социална дейност", каза Байкушев. Този вариант е бил проучен още в самото начало при изготвянето на проекта. Сградата и достъпът до нея няма как да бъдат включени в проекта.

"Съществуващата Здравна служба ще бъде съборена, а личният лекар ще работи в модерна среда в обновения социален дом, ще бъдат модернизирани детската и спортната площадк" обеща Байкушев. В крайна сметка жителите на Падеш и кмета Методи Байкушев не се разбраха. Напрежението сред местните жители остава.

До две седмици Община Благоевград трябва да внесе проекта за модернизация на Дома в Министерството на труда и социалната политика, предаде БНР.

 

.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано