ВАС реши за затрилата важни данни в ДФЗ Елена Ташкова

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Състав на ВАС се произнедсе с решение по делото, заведено от бившата лидерка на жените в ГЕРБ Елена Ташкова сещу ДФЗ-Благоевград.

Окончателно са отрязани опитите на Ташкова да бъде отменен изборът на Младен Тимчев за директор на ДФ „Земеделие“ в областния център, за да се насрочи нов и тя да го спечели.

Напористата дама не се примири с решението на Административен съд – Благоевград да остави без разглеждане жалбата йсрещу проведения миналата година конкурс за шеф на Разплащателната агенция, на който тя остана втора, и атакува във ВАС определението на благоевградския магистрат Димитър Узунов.

Мотивите й за допуснати „съществени процесуални нарушения“ в конкурсната процедура обаче така и не бяха разгледани от върховните съдии, които потвърдиха констатацията на Узунов, че решението на ДФ „Земеделие“ не подлежи на съдебен контрол, и приключиха делото без право на обжалване.

Елена Ташкова преди това участва в конкурс за мястото на началник-отдел в ДФЗ – Благоевград, което заемаше по време на управлението на ГЕРБ, и след като не спечели, обжалва и тези резултати в съда. Според бившите й колеги във фонда шансовете й обаче да се върне на каквато и да е позиция в ДФЗ са равни на нула заради скандала, който съпроводи уволнението й като шеф във фонда – за да отмъсти, Ташкова избърса цялата служебна информация за бенефициентите и размера на помощите, отпуснати им от държавата и след това се наложи дни наред колегите й да се чудят как да възстановят данните, припомни struma.bg.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано