Важни обещания на МЗ

Сподели във Facebook
Снимка бтв Снимка: бтв

Здравното министерство обяви обществена поръчка за купуване на медицински хеликоптери. Прогнозната стойност е 162 711 740 лева.

Те трябва да се доставят с необходимото оборудване. Към момента се обащават 6 вертолета, като е предвидена опция за закупуване на два допълнителни, съобщиха от МЗ. Очаква се хеликоптерите да пристигнат до 30 април 2026 година, а първият до 1 декември следващата.

Чрез осигуряването на въздухоплавателните средства на българските граждани ще бъде гарантиран качествен, равнопоставен и навременен достъп до спешна медицинска помощ и в по-отдалечени и труднодостъпни региони. В срок до 1 септември 2022 г. потенциалните кандидати имат възможност да подават оферти за участие в поръчката чрез платформата ЦАИС.

Ресорното министерство обещава още да се отпуснат безплатни антигенни тестове за коронавирус. Те ще се заплащат от НЗОК и ще се предоставят на личните лекари. Към момента не се планира въвеждане на извънредни ковид мерки на национално ниво. Няма да се затварят бизнеси.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано