Вдигнаха тарифите на таксита, намалиха драстично тези за фотоволтаици

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Общински съветници вдигнаха цените на таксиметровите услуги, но пък намалиха тарифата за изграждане на фотоволтаици. Самите те не одобравят взетите решения, но все пак подкрепиха послушно предложението на петричкия кмет Димитър Бръчков.

В Петрич и селата става най-евтино да построиш слънчева система върху общинска земя. Преди гласуването решението е било отхвърлено от членовете на три комисии в ОбС, коментираха за Еновина опозиционни местни парламентаристи. Според тях, намаляването на таксата, е било прието с изненада изненада дори инвеститори в бранша. До момента тя е била 1 лев на квадратен метър без таван. Направените промени са тя да остане 1 лев до 5000 квадратни метра, а след това да падне на 20 стотинки за квадратен метър. За сметка на това пък се вдигнаха таксите за административни услуги за жителите в Петричко.

Петричани гневно коментират в социалните мрежи решенията на смятаната от тях "продажна власт". За да се удовлетворят 21 таксиметрови фирми, работещи в общината, инималните цени стават 70 стотинки- дневна и 75 стотинки нощна тарифа. Максималните започват от 1,50 лева през деня и 1,60 лева нощем. Новите цени обаче ще са в сила от 1 януари следващата година.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано