Великденско благословение от дядо Серафим

Сподели във Facebook

Възсия отново славният и преславен ден Господен! Днес светата Христова Църква ни кани да се радваме и насладим на този пресветъл ден, изпълнен с духовно веселие и Христов мир. Днес всичко се изпълва със светлина, ликува цялото творение. Греховният мрак се разпръсква и животът тържествува над смъртта. Де ти е, смърте, жилото, де ти е, аде, победата! Питаме дръзновено с думите на св. ап. Павел, защото сме уверени, че Христовото възкресение донесе победа над смъртта, спасение на човеците и вечен живот.

Възкръсналият наш Господ Иисус Христос, чрез Своята саможертва на Кръста, примири човека с Бога и ни дари Своя мир. Обещанието Му, че е с нас „през всички дни до свършека на света”, е неизменно. Колкото и каквито изпитания и трудности днес да преживяваме, винаги ще намираме упование и успокоение в Неговите слова: Мир ви оставям. Моя мир ви давам. 

Възкръсналият от мъртвите Богочовек Иисус Христос остава завинаги най-святата, най-висшата, най-съвършената и непреходна Ценност, необходима като основа за личната промяна към по-добро и единственото спасение за всеки човек. Вярата ни във възкръсналия Христос, облечена в дела, е онова, което може да доведе и до желаната от всички ни положителна промяна и доброто устроение на живота в нашето общество, за духовния напредък на милия наш народ и скъпото ни Отечество. Нека мислите и сърцата ни да се издигат винаги към Христа Иисуса, за да имаме Божия мир, който надвишава всеки ум. 

От дълбочината на сърцето си поздравявам всички православни християни в пределите на богохранимата ни Неврокопска епархия с тържеството на нашата вяра – Празникът на празниците – светлото и всеславно, живоносно Възкресение Христово. Божията благодат и милост изобилно да се излива над всички вас! Радостта от Възкресението да изпълва душите на всички ни! Възкръсналият Господ Иисус Христос да ни удостои във вечността заедно да Го срещнем и прославим в Неговото Небесно царство! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано