Ветерани скочиха срещу шефовете на "Пирин"- Благоевград

Сподели във Facebook

47 именити футболисти в Благоевградско настояват пред кмета, председателя на ОбС и ръководството на "орлетата", да Детско-юношеската школа на "Пирин" и да оздравят отбора.

Ветераните критикуваха остро ръководството на "Пирин" заради неспазени обещания към родителите и децата на Благоевград, за изгонени треньори. Настояват да бъде отстранен наставника на ДЮШ Радостин Александров.

"Детско-юношеската школа на ФК „Пирин“ е с дългогодишна традиция и се смята за една от най-качествените и най-продуктивните в България – люлка за футболни таланти. Редица от големите български футболисти са излезли именно от школата на „орлетата“. В своята история мъжкият отбор на „Пирин“ винаги е разчитал главно на свои кадри и това му е носело успех. От средата на месец януари, тази година, стартира своята „реконструкция“, оглавена от Радостин Александров и подкрепен от ръководството на клуба. Новият директор на школата на орлетата, редуцира бройката на децата във всеки един набор до 20, освобождавайки безпричинно над 50 деца и юноши, които са от цяла Благоевградска област. От друга страна в Благоевград с него дойдоха много деца от други градове на страната, което води до много разтревожени родители", сочат в писмото си благоевградските ветерани.

"Влизането на „Emirates Wealth“ във ФК „Пирин“, според ръководството, е продиктувано от прословутия пирински дух. В действителност в продължение на всички месеци от началото на годината, се наблюдават съзнателни и последователни действия, които водят до унищожаването на традициите на школата и отлъчването на деца от Благоевград и Благоевградска област, за сметка на деца от други градове на страната. Според новият ръководител на ДЮШ, нашите деца не покриват „критериите“ за новата „Елитна академия Пирин“, заявиха футболистите, прославили Благоевград и региона през годините. Сред тях са Петър Михтарски, Петър Цветков, Петър Златинов, Иван Стойчев, Радослав Митев, Георги Бачев, Борис Николов и още 40 класни играчи.

Още от Отвореното писмо на ветераните:

Ние, долуподписаните ветерани на ФК „Пирин“ Благоевград, се обявяваме срещу:

Избирането на Радостин Александров за ръководител на школата!

Начина на работа на новия ръководител, неговите методи, съмнителна квалификация, липсата на препоръки и многобройните родителски срещи, които
остават без конкретни решения и поети ангажименти!

Рушенето на имиджа на ФК Пирин, който е граден от близо век!

Неизпълнените обещания и поети ангажименти към децата и техните родители, от ръководството на ФК Пирин, че деца няма да се махат от клуба!

Отстраняването на доказали се с годините треньори!

Това че ръководството не взима никакво отношение за развитието на децата и юношите от Благоевград и цялата област.

Обезличаването на традициите и способността на ДЮШ „Пирин“ да създава таланти, родени и възпитани в духа на региона.

Добре е да се осъзнае, че ФК „Пирин“ няма да има добър отбор по футбол, докато не започнат да се „произвеждат“ добри футболисти. Ако не се обърне фокуса към реално развитие на децата и юношите от цяла Благоевградска област, който е инкубатор на качествени футболисти реализирани в професионалния футбол на страната и Националния отбор на България, ще доведе до погребване на ДЮШ „Пирин“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано