Викат регионалния министър заради проектирания затвор в Самораново

Сподели във Facebook

Жителите в дупнишкото село Самораново изразиха за пореден път нежеланието си да се изгради в района нов затвор.

Основните тревоги на хората са, че това ще доведе до тежки проблеми с водоснабдяването заради остарялата и амортизирана водопроводна мрежа и завишаване на потреблението в селото.

Според тях, изграждането на нов резервоар за нуждите на новото общежитие към затвора в Самораново трябва да върви успоредно с изграждане на ново водохващане и цялостен ремонт на водопреносната мрежа в селото, които има проблеми с водата от години.

По време на срещата областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски е уверил, че ще потърси среща с правосъдния министър Крум Зарков, казаха от областната администрация в Кюстендил. От селото настояват и за среща с министъра на регионалното развитие, за да се търсят начини за финансиране.

За трайно решение на проблема с водоснабдяването в района има два проекта, на обща стойност 11 милиона лева, които обаче Общината не може да осигури. Проектите са за външно водозахранване и за подмяна на водопровода в селото, уточниха от общината в Дупница.

Община Дупница изтегли 1 млн. лв. заем за ремонт на водопреносната мрежа, с част от средствата в селото се подменя водопровода в Самораново, но това не може да реши проблема, каза кметът на село Самораново Райко Цветков, цитиран от БНР.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано