Вкараха в ареста четирима благоевградчани

Сподели във Facebook

Четирима мъже са задържани по време на специализираната операция в Благоевград. Те са замесени в купуване на гласове за предстоящия вот. Официално не се съобщава за коя партия е извършено престъплението с избирателните права на гражданите.

На пресконференция в полицията днес, не казаха имената на арестантите. неофициално се твърди, че те са от ромската махала.

Обискирали са домовете на братя, известни като Кашкавалите. Разпитвали са Кирил Д. и познатия в махалата Яо Циганина. В ромския квартал открито коментират, че се дават пари от партия, опитваща се да вземе властта на тези избори. 

Проведени са 16 беседи с тартори на ромите в Благоевград. Те са подписали протоколи да не купуват гласове.

На територията на благоевградска област са проверени 379 души и и 280 автомобила. Съставени са 18 акта и 51 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата и личните документи.

Припомняме, вчера бяха арестувани благоевградчанката Ива Дачева и помагачът й Владислав Иванов. Двамата раздавали по 40 лева за кандидат-депутат. Прокуратурата днес ще поиска постоянни мерки "задържане под стража" за двамата. Дачева вече е осъждана за измама на кандидат-студенти в ЮЗУ-Благоевград. Прибирала големи суми за влизане в специалност "Право".

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано