Вкараха в съда Асен - брат на Димитър Бербатов

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Прокуратурата в Благоевград обвини Асен Бербатов за пласиране на наркотични вещества. Заедно с брата на футболната звезда Димитър Бербатов застава и приятелката на Асе - Ана Папучарова.

Двамата бяха арестувани преди месеци пред магазин "Метро" в града. Асен плати гаранция и излезе от ареста, а Папучарова, която е внучка на бившия директор на Цигарената фабрика в Благоевград - Петър Папучаров, бе освободена след 72 часа задържане. 

Припомняме, полицаите получили сигнал, че АсенАсен е продал кокаин на благоевградчанин с наркотична зависимост. Той пътувал в автомобил, шофиран от 29-годишната Анна Папучарова. В колата бил и неговият син. При обиск в автомобила намерили пакетче с кокаин, в дамска раница имало 2,4 грама марихуана, а в джоба на младата жена открили 6700 лева, 75 евро и 10 паунда.

Последвало претърсване в квартирата на Асен Бербатов в София. Там са намерени и иззети около 5 грама марихуана и електронна везна. Бербатов, който живее с Ана в квартал "Бояна", е осъждан, употребявал и разпространявал наркотични вещества, за което тя знаела и участвала в дейността по пласирането на дрогата.

Ден, преди да щракнат белезниците, Асен пристигнал с лек автомобил „Хонда Сивик“ на паркинга пред магазина. Пазарувал и се върнал в автомобила. След предварителна уговорка по телефон до него спрял автомобил „БМВ“. През отворения прозорец на шофьорската врата Асен Бербатов подал на водача му 2 топчета, специфично свити в прозрачно фолио. Другият ги взел, като платил на обвиняемия 200 лева. След товатръгнал за София.

Вечерта обвиняемите отново пристигнали в Благоевград. Пътували с лек автомобил „Ауди Ку 5“, управляван от жената. В дамската си раничка Папучарова носела марихуана. В якето на обвиняемия, което той сложил в багажника, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума.

Полицейските служители издирвали обвиняемия Асен и заложили патрули на различни места в Благоевград. Около 19,30 ч. лекият автомобил, с който той пътувал, бил засечен на входа на града и спрян за проверка. При извършено претърсване и изземване в колата били открити наркотици – марихуана, кокаин и екстази. Относно намерените в якето на обвиняемия пари, Папучарова заявила, че са на баща й. Същите са били предадени като веществено доказателство с протокол.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано