Включиха гранични полицаи в акция срещу сексуалната експлоатация

Сподели във Facebook

Благоевградската комисия за борба с трафика на хора се включва в кампания за превенция на сексуалната експлоатация. Акцията е под надслов "Не си играй със съдбата им".

Инициативата е на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Националната комисия за борба с трафика на хора и о повод Европейския ден за борба с трафика на хора, който отбелязваме днес.

Планираните дейности в Благоевград са обучение на специалисти и разпространение на тематични информационно- превенционни материали съвместно с Гранични полицейски управления Гоце Делчев, Петрич, Гюешево, Благоевград, Златарево.

Идеята, творческите решения и реализацията на кампанията са дело на изцяло български екип, а дейностите отново ще се осъществят в 26 европейски държави. Акцентът на втората част от кампанията е поставен върху ползването на сексуални услуги, предоставяни от жертви на трафик. Търсенето на сексуални услуги е един от основните фактори, които мотивират престъпниците да експлоатират жертвите си.

Всяка година стотици млади жени залагат съдбата си на карта. Сексуалната експлоатация понякога остава невидима. Бъдещето им може да е различно. Трафикът на хора е престъпление. Хората, които плащат за сексуални услуги от жертви на трафик, носят наказателна отговорност.

Годишно над 300 души стават жертви на сексуална експлоатация. Обичайно това са млади жени и момичета, търсещи възможности за по-добър живот в страните от Западна Европа.

От началото на годината в специализираните услуги към Националната комисия за борба с трафика на хора 13 пострадали от трафик с цел сексуална експлоатация са получили закрила и подкрепа.


Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано