Влагат 60 милиона лева в бивша казарма

Сподели във Facebook

Превръщат в луксозен балнеоложки и спортен комплекс казармени сгради.

Инвестицията е за 60 000 000 лева.

В Областна администрация Кюстендил вече е разработен проект, като инвеститорският интерес е от страна на братя Бобокови. Дружество иска да изгради мултифункционален спортно-туристически и балнеоложки комплекс. Първо обаче имотът трябва да стане общински. Все още е на Министерството на отбраната.

"За да предоставим държавен имот на една община, това изисква определени изисквания, както и изготвен проект. Инвеститорите поискаха гаранции за заема от Българската банка за развитие. Заемът, който се отпуска е в рамките до 10 години. В момента държавата не може да даде гаранция за такъв голям кредит за повече от 10 години, така, че се търсят други странични начини за инвестиция на този изпълнител, който не е се отказал от изпълнението на проекта. Надявам се през 2020 г. да започне реализацията на този проект", каза пред БТА областният управител Виктор Янев. От години бившите казарми се рушат, оградите падат, поделението е обрасло с дървета и храсталак. Ежедневно покрай тях преминават десетки ученици, на които им се налага да претичват през улицата заради постоянно падащите тухли.

"Тротоарите на две училища граничат с бившите казарми. Лятото за малко да затрупа децата от ПМГ. Същото е положението и откъм Езиковата гимназия. Докога трябва да се чака, трябва ли да стане някоя трагедия", посочи губернаторът.

Преди няколко години военното ведомство обяви начална цена от 8 милиона и половина за обособени пет имота. Най-големият е с площ от над 39 декара и с 12 сгради. Тогава купувачи не се явиха нито на първото, нито на второто наддаване.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Ха ха ха -
    Намерете общото \"Стабилност\"- ЦВ. Цветанов; \"БрекзиД\"- Цв. Караянчева... \"Това изисква определени изисквания, ха ха ха...\"- В. Янев, обл управител на област Кюстендил!

Избрано