ВМРО: Започва лов на вещици, накрая ще ни забранят да мислим

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

От централата на ВМРО излязоха с позиция по съдебен процес, свързан с действията на партията за запазване на християнските семейства и нравите в обществото. "Политически коректни съдии са решили, че ние и нашите младежи сме опасни за ЛГБТИ общността в България. Започва лов на вещици, накрая ще ни забранят и да мислим. Ето така действат угодните на НПО-ЛГБТИ пропагандата съдилища вече и в България. Дългата ръка на ултралибералите в цяла Европа вече доказано е достигнала и нашите магистрати. Те дори осъждат и държавен орган като Комисия за защита от дискриминацията, която се е произнесла, че няма данни за насилие или застрашаване на нечии права от страна на ВМРО по казуса, но и това няма значение за ВАС", сочат от ВМРО. Още от позицията, без редакторска намеса:

"Става дума за филм, излъчен по време на програмата на София Прайд Филм Фест, с името „Змия“. Тогава в публикация в страницата ни във Фейсбук ние се противопоставихме на поредната провокация от страна на ЛГБТИ+ общността в България. Не е тайна позицията на ВМРО, че тези прояви са насочени срещу традиционното християнско семейство, морала и добрите нрави. и това, което ние тогава изразихме в писмена позиция, по никакъв начин не се отклонява от нашата основополагаща позиция, изразявана години наред по темата. Според публикации в присърдечни на ЛГБТИ+ медии „след призива на партията за спиране на филма, нейни привърженици се събраха пред мястото на прожекцията, а според ЛГБТ организацията „Действие“, която организира фестивала, представители на общността са били преследвани и нападани по улиците“. Абсурдна и невярна информация! Вече се преследват мнения, различни от тези на ЛГБТИ+. Който не е съгласен с тях, има правото да мълчи! Нищо повече", пишат воеводите.

Припомняме, че веднага след публикацията на ВМРО, от „Действие” подадоха жалба в Комисията за защита от дискриминация (КЗД), но миналата година комисията реши, че не е била осъществена дискриминация, тъй като публикацията на партията не накърнява достойнството и не създава враждебна и застрашителна среда спрямо ЛГБТИ общността. Според КЗД вложеният смисъл в статията не съдържа оскърбителни квалификации, а изказването представлявало личното мнение на партията относно публичната реклама на филма и посланието, което би могло да се възприеме неправилно от децата.

Въпреки това обаче „честният български съд“ отреди друго и наказа и държавния орган за позицията му: „Според съда изявлението на партията насажда враждебност и нетърпимост като внушава, че независимо от техните лични качества, образование, възпитание, морал и етика, поради сексуалната си ориентация всички тези хора са перверзни, склонни към поквара, включително спрямо деца и споделят извратени концепции“. В решението се каза още, че стигматизирането на хора поради тяхната сексуална ориентация и принизяването на човешкото достойнство още повече, когато идва от политическа партия, не може да бъде оправдавано и квалифицирано като „свободно слово“, както и че е недопустимо правото на свободно изразяване да се използва като параван за разпространяване на идеи и схващания, които унизяват личността, създават нетърпимост и нетолерантност към определени групи от хора.

И така КЗД и ВМРО са осъдени да платят на жалбоподателите по 1000 лева за направените по делото разноски.

Ето защо ние от ВМРО – Българско национално движение заявяваме категорично, че:

Недопустимо е обществото ни да събира капачки за кувьози за недоносени бебета от по 15 000 лв., а Столична община да харчи десетки пъти по-големи суми ежегодно от парите на данъкоплатеца за „София Прайд“ и подобни развратни глупости!

Държавната агенция за закрила на детето е излязла със становище, че децата трябва да бъдат съхранени и не е удачно да участват в „София прайд“, защото поради „своята неопитност и стремеж към подражание на възрастните, обаче, децата са една много уязвима на влияние аудитория, поради което се нуждаят от закрила от въвличане в дейности, които биха имали негативни последици за тяхното физическо, умствено, нравствено и социално развитие“. А организаторите целенасочено го таргетират именно към тази група.

Скандалният „София прайд“ трябва да бъде спрян и забранен, парите на софиянци трябва да бъдат харчени за разрешаване на проблемите на столицата, вместо за разврат. Посланиците, които оказват натиск върху България, трябва първо да погледнат собствените си страни и да обърнат внимание на потъпкването на основните права на българските общности.

България е страна с древни история, култура и религия. Нашият народ е изграден на основа на ценностите и принципите на традиционното християнско семейство, състоящо се от баща – мъж, майка – жена и техните деца. Ето защо за нас подобно събитие категорично не трябва да се провежда. Няма и не може да има семейство от еднополови двойки. Няма и не може да има промяна на пола. Всеки, който твърди обратното, най-малкото е пропуснал началния курс по „Биология и здравно образование“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано