Внасят подписка за детрониране на общински председател

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Поне 23 благоевградски съветници са се подписали за оставката на дългогодишния общински председател Радослав Тасков. Подписката се очаква да бъде входирана в ОбС днес.

Местният парламентарист Димитър Урдев, заради когото сам председателят призна на едно от заседанията, че е постоянно нащрек какво ще каже, лаконично коментира, че очаква Тасков да свали товара от плещите на колегите си и сам да си подаде оставката.

Това не е първата подписка за сваляне на Радослав Тасков, която съветници подготвят от началото на този мандат. През пролетта също имаше такава, но тя обедини около 1/4 от състава на ОбС и така и не стигна черно на бяло до деловодството и пленарна зала.

Подписката за смяна на Тасков бе предшествана от листовки по дървета, стълбове и под чистачките на автомобилит, насочени срещу него.

Предишната седмица пък саркастични строфи от стихове на Радой Ралин „украсиха“ оградата на имота на бившите Зърнени храни, който преди 2 години съпругата на Тасков продаде на веригата „Фантастико“. 

Процедура за сваляне на председателя на местния парламент според Правилника за организацията и дейността на ОбС – Благоевград и комисиите му може да стане чрез подписка на 21 съветници, в която са изложени мотивите, припомни struma.bg.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано