Водач на листа призна за купуване на гласове

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Водач на листа за предстоящия парламентарен вот призна за купуване на гласове.

Той отрази в анкета, че коалицията, от която кандидатства за депутат, плаща на избиратели. Куриозният случая е в Кюстендилски избирателен район.

Той предизвика предизборен скандал в района - самият сгафил политик признал, че е отговорил на анкетата по този начин и не го отрича.

На въпрос: "Според вас коя партия или коалиция ще купува най-много гласове за предстоящите избори на 27 октомври?", кандидат-депутатът е посочил коалицията си, която в анкетата събира 71% "да". Втората коалиция в анкетата е с 5%, тази на трето място - с 2%. опитването е направено по социалната мрежа.

Въпреки бурните реакции и разразилите се дискусии сред участниците в анкетата политикът не е намерил за уместно да внесе уточнение дали е допуснал грешка при попълването на въпросника, или неволно е поставил партията си в полезрението на полицията и прокуратурата.

Не е ясно и дали ще има проверка от страна на органите на реда. Или всичко е въпрос на неграмотност с боравенето с електронната система. Както и не е ясно дали сгрешилият политик ще бъде отзован и дали ще понесе някакви лоши за него и кампанията му последствия.

Повечето от участниците в анкетата очакват нарушения на изборното законодателство и политическите права на гражданите от всички партии. 

Преди седмица след специализирана полицейска операция прокуратурата започна разследване срещу петима дилъри на гласове от Кюстендил, Дупница и Бобов дол, склонявали към гласуване за определен партиен кандидат срещу имотна облага. Те бяха задържани за денонощие, след което бяха освободени, припомни националното радио.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано