Водосвет и рязане на лента в детска градина

Сподели във Facebook
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Водосвет за здраве и благополучи отслужи енорийският свещеник Ангел Кочев в петричката ДГ "Снежанка".

Лентата на обновеното дворно място прерязаха кметът Димитър Бръчков и директорът на детското заведение. Децата се представиха с песни, танци и стихчета, посветени на обичаната детска градина. 

Обновеното дворно място на ДГ „Снежанка“ вече радва деца, учители и родители. Близо 400 квадратни метра е площта, която претърпя промени с цел да се осигурят най-добрите условия за децата, когато играят или учат на открито. Финансирането на мащабния проект е със бюджетни средства на Община Петрич, разпределени по решение на съветниците.

Изпълнител е фирмата на бившия депутат от района Митко Захов. За няколко месеца се изгради всичко, свързано и с бъдещата по-лесна поддръжка на двора, в това число система за отводняване. Детските съоръжения отговарят на стандартите за безопасност, съобразени са с възрастта на децата в четирите групи на ДГ „Снежанка“. Сред тях има и такива за провеждане на образователни занимания. Средата е достъпна и за деца с двигателни проблеми. Огромно предимство ще бъде и малкото спортно игрище с изкуствена тревна настилка, на което децата ще могат бъдат с топката. „Сбъдната мечта“ – така директорът Стефка Велева обобщи днешния ден и свършената работа.

Кметът Бръчков подчерта на тържеството, че общинската политика в посока за цялостно обновяване, а не на етапи, на дворните места в детските градини ще продължи и в бъдеще. „Ще търсим възможностите в тази посока“, увери кметът.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано