Воеводите се разгневиха за зелените сертификати на депутати

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

"Защо заповедите на на здравното министерство не засягат Народното събрание", питат гневно орт ВМРО.

"Депутатският имунитет не е равен на такъв от преболедуване на Ковид. Или някъде нещо в комуникацията между здравните власти и парламента се обърка, или депутатите отново се оказаха по-равни от всички останали в държавата", се сочи в позицията на воеводите.

"Ние от ВМРО сме категорично против зеления сертификат и първи се противопоставихме на въвеждането му. За нас от самото начало тази мярка беше наложена неадекватно, без възможност за реална реакция на хората да предприемат необходимите действия за набавянето му, което доведе по поредния хаос в държавата. Но при положение, че този документ се изисква от работещите в здравната система, в ресторантите, хотелите, МОЛ-овете и т.н. Изисква се за влизане на закрити обществени места над 300 кв. м. А защо се допуска изключение за Народното събрание?Отхвърлиха предложението да се влиза в парламента със зелен сертификат", недоумяват от организацията.

По-рано днес един от основните въпроси на първия председателски съвет в новото НС беше дали влизането на депутатите в парламента ще става със зелен сертификат. Въпросът, който беше повдигнат вчера от ПП на ГЕРБ при консултациите при президента, стана тема на обсъждане.

На влизане за съвета председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова потвърди тази теза. Костадин Костадинов от "Възраждане" заяви, че това е дискриминация.

Зам.-председателят на парламента Мукаддес Налбант от ДПС каза, че е ваксинирана с трета доза и призова всички да се ваксинират, но допълни, че парламентарната група ще реши каква е позицията им, ако предложението влезе за обсъждане в парламентарна зала.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано