Впрегнаха граничари да събират глоби от шофьори

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Заради изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, задължиха граничните полицаи да ги събират от пътуващите в чужбина.

Заповедта е на заместник-директора на Главна дирекция „Гранична полиция“, в кооято са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани. От пресцентъра на МВР съобщиха, че целта на мярката е по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата.

"Категорично опровергаваме медийни публикации, в които се казва, че личните документи на граждани са били задържани от „Гранична полиция“, докато не заплатят глобите си от пътни нарушения", сочат от силовото министерство. Напомнят, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт. Даже са се образували опашки днес поради желанието на шофьори да заплатят своите глоби веднага.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано