Връзват животни на релсите в Перник

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Разследват сигнали на природозащитници от Перник жестокост над животни. Връзват предимно кучета на релсите и наблюдават мъките им при преминаване на влаквете.

От налото на годината досега имат няколко случая на осакатени кучета. "За изтеклата година случаите са шест. Две от кучетата са починали на самата линия. Те били разкъсани т локомотивите. Едно куче почина в клиника от кръвозагуба. Три от кучетата са спасени. Едното е настанено във ветеринарен център в Перник, другото е в приюта за бездомни животни, а третото е осиновено", разкри Надя Райкова, която е подала сигнала до бтв. Според нейната информация, има куче ез опашка, без десен крак и уши.

 

„Кучето, което се възстановя при нас е извън опасност. Тя е изключително здрава, въпреки липсващото краче и опашка. Само чака да си намери дом“, обяснява и ветеринарния лекар д-р Диана Красимирова. Тя също смята, че става дума за деца от ромския квартал, които се забавляват по този начин. Обясни, че са правени опити да се влезе в махалата, но нямало шанс да се промени нещо.

Общинарите също са сезирани от прирдозащитниците. Обещават да вземат отншение по закрила на животните.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано