Възход в кариерата на благоевградски магистрат

Сподели във Facebook
Снимка архив Снимка: архив

Висшият съдебен съвет издигна благоевградски съдия и прекрати кариерата на разложки.

С гласовете си те утвърдиха председател на Административен съд-Благоевгради. Начело застана Стоянка Пишиева-Сахатчиева. Сяда в стола на Мария Тодорова, която вече е във ВАС. До момента АС се ръководеше от временния председател Марияна Мицева, която не пожела да се кандидатира са участие в обявения конкурс за поста.

Стоянка Пишиева е магистрат в АС от 2007 година. Преди това тя работеше в като юрист в Областна администрация-Благевград. От 2017 година е и преподавател в ЮЗУ. От днес тя ще управлява сплотен екип от 12 съдии и 34 съдебни служители, който през 15-годишната си история е в първите места в страната по натовареност и по добри резултати по отношение на качество и срочност на делата.

С оглед предстоящото пренасяне в нова сграда, ще има необходимост от разкриване на две нови длъжности – за управител на сградата и по поддръжката, посочи в управленската си концепция съдия Пишиева.

ВСС реши още да прекрати кариерата на магастрата от Районен съд-Разлог Стела Шипковенска. До момента тя оспорваше решенията за атестация пред ВСС. Според официалното съобщение, съдияката е подала заявление за напускане по своя воля.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Избрано